365185403691358
top of page
Depo Otomasyon sistemi nasıl kurulur

Depo Otomasyon Sistemleri Nasıl Kurulur?

Depo Barkod Sistemlerinin işletmelerde kullanılmaya başlamasından önceki dönemlerde,depo yönetimi,el ile tutulan kayıtlar ile manuel olarak yürütülmekteydi. Bilgisayarların işletme içi uygulamalarda kullanılmaya başlaması ile birlikte,bu teknoloji, depo yönetimine iki yönden destek getirmiştir;Depo Bilgi Yönetimi ve Depo (Elleçleme) Operasyonları Yönetimi.

Bilişim Teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte,depo bilgi yönetiminde bilgi teknolojileri yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.Depo Otomasyon Sistemi kapsamında kullanılan teknolojik sistemlerin ana başlıkları şu şekildedir.

ERP Kurumsal Kaynak Planlama

Tedarik zinciri Bilişim Sisteminin omurgasını oluşturan Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP), Tedarik zincirinin lojistik süreçlerinin başlatılması ve izlenip kontrol edilmesini sağlarken bu operasyonların performans ölçümlerini de yapar.
 
ERP Sistemleri,lojistik operasyonların yürütülmesinin yanında,talep tahminleri ile planlama gibi karar desteklerine ek olarak muhasebe, finansman ve insan  kaynakları operasyonlarına da destek sağlar.
Depo Stok Yönetim sistemi

Depo Yönetim Sistemleri WMS Warehouse Management System

ERP, kendi içinde depo yönetimi konusunda bir çok özellik bulundurmaktadır. Manuel operasyonlu depolar için,yer kontrolü,çoklu ambar yönetimi ve izlenmesi gibi konularda destek vermektedir. Ancak, özellikle otomatize sistemler ile çalışan ambarlar için daha geniş bir destek gerekir. Bu destek WMS Warehouse Management System ile sağlanmaktadır.

Depo Otomasyon uygulanan depolarda,malzeme yerleştirilmesi,siparişe göre malzeme çekilmesi ile ayrıştırma ve gruplama,ve benzeri işlemleri bilgisayar kontrollü otomatik veya robotik sistemler ile yapılamaktadır.Depo Yönetim Sistemleri,Barkod ve RF teknolojileri yardımı ile istifleme veya çekme yerleri ile üzerinde işlem yapılacak ürünlerin seçilebilmesini sağlar.

OT/VT Otomatik Tanı / Veri Toplama

Otomatik Tanıma ve Veri Toplama ya da kısaca OT/VT kavramı, insan müdahalesi olmadan nesnelerin otomatik olarak tespit edilmesi, onlar hakkında veri toplanması ve bu verilerin bilgisayar sistemlerine doğrudan giriş yapılması anlamına gelir. Otomatik tanıma amaçlı bilinen teknolojiler arasında barkodlar, radyo frekansı ile tanılama, biyometri, manyetik şeritli kartlar, optik karakter tanıma, akıllı kartlar ve ses tanıma yer almaktadır.OT/VT, barkodun icadı ile ortaya çıkmıştır. Barkod ile beraber bilgisayarlar nesneleri, üzerlerindeki etiketleri okuyarak tanır hale gelmişlerdir.

Depo Barkod Sistemi nasıl kurulur

Sınıfının en iyi yazılımları 

Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var?

Biz yardım etmek için buradayız. Telefon, e-posta veya sosyal medya kanallarımız aracılığıyla bize ulaşın

bottom of page