365185403691358 Deltasoft | Depo Barkot Otomasyon Sistemi | Stok Barkod Yönetimi
top of page

Barkod Okuma Tüneli | Depo Sistemi

Güncelleme tarihi: 2 Kas 2018


Barkod okuma tünelinin faydası ve önemi hakkında bilgiyi yaşanmış hikayelerden bir örnek vererek izah edebiliriz. Bir lojistik şirketinde çok farklı büyüklük ve ebatlarda paketler gönderilmektedir. Bu paketlerin takibi amacıyla üzerlerine barkod etiket yapıştırılmaktadır.Ancak;
Bu etiketlerin kutu üzerindeki yeri, yönü ve kutuların boyutlarının belli olmaması barkod etiketlerin okunmasında probleme sebep olmaktadır.
Raflardan sipariş toplama esnasında barkod etiketi okutulan ürünle, sevkiyat noktasına gelmiş ürünün aynı olmaması probleme sebep olmaktadır.

Depoline| Depo Barkot Sistemi| Barkod Okuma Tüneli

Çözüm 

Farklı ebattaki paketler güçlü barkod okuyucularla oluşturulan okuma tünelinden geçirilmelidir. Bu okuma penceresi birbirine ortalama 90 derece açıyla yerleştirilen 4 adet barkod okuyucudan oluşmaktadır.

  • Bu sayede paket üzerinde herhangi bir noktada bulunan barkod etiketi okunabilmektedir. Bununla birlikte depo barkod sisteme adapte edilecek 5. bir barkod okuyucu ile paketlerin yan tarafındaki barkod etiketleri bile algına bilmektedir.  

  • Barkod Tüneli Sevkiyat Noktasında konumlanmıştır. Bu tünelden geçen ürünün ilgili siparişte olup olmadığı kontrolü yapılarak, hatalı sevkiyatların önüne geçilebilmektedir.

Barkod okuyucular, yüksek anahtarlama frekansları sayesinde (1200Hz) çok yüksek konveyör hızlarında bile algılama yapabilmektedir. Farklı boyutlardaki paketlerin üzerinde bulunan barkod etiketleri, barkod okuyucuların “Gerçek Zamanlı Otomatik Fokus” özelliği sayesinde okunur.

Gerçek zamanlı barkod okuyucunun okuma mesafesi içerisindeki etikete, otomatik olarak odaklanıp etiketi okumasıdır. Bu sayede barkod etiketinin okuyucuya olan mesafesi önemini yitirmektedir. Ayrıca smart özelliği sayesinde, üzeri kapanmış, yıpranmış, veya silinmiş barkod etiketleri dahi okunabilmektedir. Bu okunan barkod bilgisi uygulamanın durumuna göre farklı haberleşme yöntemleri (RS-232, RS422, Ethernet, v.b.) ile iletilebilmektedir.

103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page