365185403691358 Ne işe yaradığı saymakla bitmeyen barkod sistemi faydaları
top of page

Ne işe yaradığı saymakla bitmeyen barkod sistemi faydaları

"Barkod sistemi ne işe yarar" sorusuna cevap arıyor, merak edilenleri görmek istiyorsanız göz atmanızda fayda olabilir.


 

Deponuza fayda sağlar

Barkod teknolojilerini kullanır, Ambar-Depo-Mağaza işleyiş sürecini kontrol altına alır, kayıpları engeller. Depocunun yapabileceği, yanlış sevkiyat ve faturalamadaki hataları ortadan kaldırır. Sorunsuz bir depolama ve tam zamanında yapılan hatasız bir sevkiyatla müşteri memnuniyeti oluşturur.


 

Kurumsal stratejinizi belirler

Müşteri siparişlerinin nasıl karşılanacağının planlanmasını, hammadde ve malzeme kaynaklarının belirlenmesi ve satın alma işlemlerinin gerçeklemesi, ürünlerin ve yarı mamullerin yapılması, stokların ve siparişlerin izlenmesi ve sonunda, ürünlerin tüketicilere ve son kullanıcılara ulaştırılması, işlemlerine stratejik yaklaşımınızı belirler. Yatırımları azaltırken müşteri memnuniyetini ve sadakatini artırarak sürdürülebilir bir rekabet üstünlüğü sağlayan stratejik araçlara sahip olursunuz.


 

Zincirleme otokontrol sağlar

Tedarikçiler, aracılar, müşteriler gibi kanal ortakları ve üçüncü parti hizmet sağlayıcıları arasında kurulacak koordinasyon ve işbirliği ile, tedarik, dağıtım lojistik ve depo yönetim faaliyetleri ile ilgili planlama ve yönetimi faaliyetlerine sahip olursunuz. Tüm bu faaliyetlerin tümü eşgüdümlü ve koordineli olarak yürütülmesini sağlarsınız.


 

Şirket içi entegrasyon oluşur.

Kurumsal entegrasyonun başlangıç noktası kurum içi entegrasyondur. Kurum içi entegrasyon, sipariş işlemleri ve yönetimi, stok yönetimi, taşıma ve ulaştırma, depo yönetimi, paketleme, malzeme elleçleme ve depolar arası mal ve bilgi akışından oluşan lojistik faaliyetlerin, sistem yaklaşımı ile bir bütünlük içinde, şirket hedeflerine göre koordinasyonunun sağlanmasına destek olur.


 

Hizmet Kaliteniz artar

Temel müşteri hizmetlerinin sağlanması, işletmelerin ticari varlığını sürdürebilmesi ve pazarda tutunabilmesi için müşterilerine sağlanacak minimum müşteri hizmet seviyesidir. Pazarda ayakta durabilmenin ve sürdürülebilir olmanın temel şartı, en azından temel müşteri hizmetini sunabiliyor olmaktır. Bu durum depo otomasyon barkod sisteminin yedi doğru şartlarının yerine getirilmesiyle olur. Müşteriye, doğru ürün veya hizmetin, doğru miktarda, doğru yerde, doğru zamanda, doğru şartlarda, doğru fiyattan, doğru bilgilendirme ile sunulabilmesidir.


 

Otomatik Veri Toplarsınız

İşletmenizde tüm süreçlerin otomatizm edilmesi sağlanır. Bilginin bir noktadan girilmesiyle , iş akışı başlar. Böylece depocuların keyifle otomatik veri toplanması sağlanarak verilerin firmanızın tüm birimlerine fayda sağlamasını ve sistemin size hizmet etmesini sağlanır.



 

Depoda İzlenebilirlik oluşur

Stoklarınıza adet, koli, palet bazında birbirinden bağımsız (T.C. Kimlik No) benzersiz barkod üretebilirsiniz. İzlenebilirlik sağlar. Tedarikçiye göre, üretim bilgisine göre, satış yapılan müşteriye göre, hangi partide olduğu, hangi vardiyada üretildiği gibi bilgileri barındırır.


 

Etkin Depo Yönetimi Sağlar

Stok yeri, Raf yeri bilgisi barındırır. Aynı çeşit ürün deponun farklı alanlarında, farklı raflarda veya deponun o ürün için ayrılmış alanında bulunabilir. Sevkiyat aşamasında izleme ölçütüne (fifo-son kullanım v.s.) göre uygun ürünün sevk edilmesini sağlar.

​İçinde miktar bilgisi barındırır. Koli veya palet bozulabilir. Bozulmuş koli veya palet için ikinci çıkış yapıldığında, okutulan seride kalan miktarı gösterir. Böylelikle tekrar kalan miktar kadar etiket basma işlemi yapmazsınız.


 

153 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page